Vi som arbetar med Stockholm 12

Madde Stenberg

Prisbelönt TV-producent sedan 25 år. Var med och startade TV3. Har utvecklat och producerat format för alla skandinaviska TV kanaler. Madde var den producent som gjorde om en slumrande musiktävling till den glittrande Melodifestivalen som är i dag. Madde har producerat drama och vunnit pris för direktsänd underhållning med bland andra Mark Levengood, Paolo Roberto, Stina Dabrowski och Jonas Gardell. Madde är entreprenör och har startat och varit VD och programchef på produktionsbolag, TV-kanaler och nya mediebolag. Madde lever nykter sedan 8 år och brinner för att hjälpa andra att bli fria från sitt beroende.


Johan Tangen

Varumärkesstrateg, konceptmakare och krogprofil. Har varit med och startat upp ett antal av Stockholms krogsucceér, senast F12, Mr French, Off Opera med flera. Johan var under flera år affärsområdeschef för Berns. Därefter startade han och och drev varumärkesbyrån Planet Creative med konton som Bredbandsbolaget, Telenor, Fritidsresor, StayAt, Cmore, Statoil, Riche, Sturehof och Teatergrillen. Johan har ett stort och brett kontaktnät internationellt, i näringslivet och i Stockholms klubb och nöjesscen. Johan lever nykter sedan 22 år och har engagerat sig ideellt i andra människors välmående under lång tid.

“När våra vägar korsades identifierade vi ett vitt, tomt fält för hjälp till den beroende. Vi tyckte att det saknades sociala mötesplatser för beroende”

Vi funderade över varför vi nästan aldrig träffade människor vi kände på självhjälpsmöten vi själva besökte. Vi konstaterade att många inte hittade dit eller ville ta hjälp av det som erbjöds. Vi insåg att den rätta individuella hjälpen som fanns var krånglig att hitta och miljöerna nedgångna och trista. Det finns heller ingen samlingsplats med information om alla de olika vägar som finns.

Vi konstaterade att det nya inom forskning och utveckling har vården, under lång tid valt att inte praktisera. Vi har hjälpt väldigt många människor att tillfriskna och vi ville testa våra tankar och idéer om nya alternativa metoder. Vi kontaktade professor Fred Nyberg vid Uppsala Universitet och vi har sedan dess i samarbete utvecklat metoden ”det goda samtalet” som ligger som ett fundament i allt vi gör.

Vi ville också få studsa och testa våra idéer mot människor som inte själva är beroende men proffs i andra sammanhang. Alla kände de någon som hade eller har problem. Precis som det ser ut i varje vänskapskrets eller arbetsplats. Vi är så glada att ha tillgång till så engagerade rådgivare som: 

s12’s advisory board

s12_board.png

Michael Grimborg – CMO, Synsam Group
Mark Levengood – programledare, författare
Lili Assefa – VD, Assefa Communication PR & Event
Amelia Adamo – entreprenör, chefredaktör
Niclas Fröberg - CEO at United Comunications Partners
Linus Eklöw – Producer, artist in Galantis
Kalle Söderqvist – CD Great Works
Estelle Nordenfalk - VD & Grundare Yogayama


s12’s utvecklingsteam

s12_utv.png

Fred Nyberg professor i biologisk beroendeforskning vid Uppsala Universitet har varit med i S12´s utveckling sedan starten. Fred är en mycket eftertraktad föreläsare och senior rådgivare flera regeringar.

Robert Bohman en profil i Stockholm och Berlin, alkohol och drogterapeut samt grundade The Drawing Room rehab och driver idag öppenvården The House. Robert är också konceptdesigner.

Vi har även kunnat få använda Gunborg Brännströms breda erfarenhet inom beroendefrågor. Gunborg är Senior Rådgivare, sitter med i styrelsen för Alkoholpolitisk forum, Riksförbundet för alkohol och narkotikamissbruk (RFMA) och i Systembolagets alkoholforskningsråd.

Madeleine Swartz har med sin bok “Res dig” , som debattör och med sitt arbete som terapeut positionerat och satt fokus på medberoende i samhället. Madeleine är alkohol- drog och anhörigterapeut samt certifierad i sorgebearbetning


s12’s mötesplats

s12_rad.png

Eftersom vårt mål är den sociala mötesplatsen har vi kunnat knyta några av de bästa till vårt team som verkligen kan skapa sådana forum:


Johanna Beckman - Musik och nöjesprofil, Under Bron och Trädgården
CG Neuman - Creative Director, strategisk formgivare och föreläsare
Åsa Nevestveit - Bartender, nu Innovation Manager, Carlsberg
Magnus Jökulsson – VD, grundare Il Caffe- kedjan
Linda Boqvist – Krogprofil, nu på Tjoget , en av världens bästa barer

Stockholm 12 har fått stöd av Wallenbergs Stiftelser och Familjen Persson för utvecklingen av S12 vilket vi är mycket stolta och tacksamma för.

Just nu pågår ett insamlingsarbete i vår egen stiftelse. Vi bygger även nya samarbeten som en plan framåt för att kunna finansiera och öppna mötesplatsen i Stockholm city 2019. Info om insamlingen.

 

Kontakta oss

Lyft luren och prata en stund med oss eller skicka iväg ett mail! Vi har varit där du är och vet hur det känns. Vi är bara ett samtal bort! Såklart kan du vara anonym.